top of page

Skogssalongen

25/2 -10/3 2023

 

ARTmovement medverkar i Skogssalongen med ett samskapande verk.

En balsamerad Asp i färgglada färger som besökare fick vara delaktiga i. En begravningsceremoni för trädet med diktläsning för att hedra trädet och naturen skedde när skymningen föll.

 

I samarbete med Selva Sudio. 

Stöd av Kulturrådet.

 

Aquatix

2-4 december 2022 Pontonen – Liljeholmshamnenen


På Pontonen skapades en värld av att vara under ytan ovanför ytan. Med vattnet som gemensamt ursprung, vill vi återinföra känslan av hur vi alla hänger ihop och vikten av att ta hand om miljön och vattnet runtom oss. Genom ljus, tyg och samskapande processer skapades en plats för oss människor att samlas kring och uppnå resonans med varandra.
Medverkande: Fluke, Ledivation, ARTSauna, Jape, Tone Johansson, Solna Kulturskola, Sanda Tcacencu med flera.

 

Kortfilmsfestivalen "Min stad"

Liljeholmshamnen 26-28/8 2022

 

Under Liljeholmsbron/Liljeholmshamnen har vi haft en tre dagars filmfestival av medborgare för medborgare. Med 50 inskickade bidrag visades 33 stycken, med en visning av Jonas Johanssons verk Mannaminne innan varje visning.

 

Deltagande filmare (i visningsordning): Martin Östman, Adam Wells, Daniel Basurto, Gabi, Pamela, Tudor, Mures (Kom närmare), Hans-Erik Therus, Mats Landström, Somaya Sheikh Ahmed, Ted Bjurwill, Oliver S. Drake, Marie Strömberg, Jörgen Franzon, Andreas Bjunér, Yuvia Maini, Berhe Senay, Pontus Norberg, Raphael Mak, Josefina Edlund, KolKo KollektivKompaniet, Amelie Karlsbro, Saga Ahndoril, Sanna Lindberg, Eveline Grassman, Axel Lindquist, Jonas Embrink, Margareta Pettersson, Sumeria Films/ Hoop Dreams, Martina Iverus, Per Hallgren, Nader Attiyah och Victor Marx. 

 

ARTmovement i samarbete med Stockholms stad

 

Galaxy Pontonen

Med ljuset i fokus samskapades en galax för att manifestera den mångfald som berikar oss. Tillsammans med tusentals ljuskällor och önskningar utformades en kollektiv plats på Pontonen. Under de två första helgerna i december bjöds Articipation och Fluke in att aktivera platsen. 

 

CO-CREATE OUTER SPACE 4-5 DECEMBER kl.13-18
Vi skapade en ljusgalax med ledthrowies tillsammans med ett 100-tal människor på Pontonen. Musik och konstnärliga happpenings erbjöds på kajen samt en Fluke-walk runt Liljeholmshamnen med högläsning av Allborgarrätten av Dan Rydén. Den 5:e december screenades “Aktivering Samtal” av Mats Eriksson Dunér. Vi hade också en workshop på Färgfabriken med konstnären Maren Wolf där vi gestaltade våra framtida offentliga platser som sen manifesterades på Pontonen.   

 

FINNISAGE 11-12 DECEMBER kl.15-20

Vi firade skapelsen av Galaxen och fortsatte ljussätta den, samtidigt som vi fick sällskap av olika konstnärer och samskapare, bland annat Always Under Konstruktion, Structures Plastiques, Public Toilet of Stockholm, Ledivation, Jonathan Wanneby and Tone Johannessen, Murilo Polese, jAPE SimianSon, Fernanda Malgarejo,  Jonas Johansson med projektet 'Syzygy/Nobel Week Lights' och avslutades med Konstbastun-Taidesauna. 

Liljeholmshamnen 4-17 december 2021