top of page

 Erika Sandberg - Najeb Albakar - Nora Ordenes Söderberg - Karin Roberts - 

 Sophia Andersson - Sanna Lindberg - André M. Batista - Aynour Kaddar - Mariano Tellechea - Fernanda Malgajero  

 

Om ARTmovement

 

Karin Robérts och Sophia Andersson möttes hösten 2015 på ett flyktingboende i Stockholm. Med en nyfikenhet för andras berättelser och ett gemensamt intresse för konst startades ARTmovement. 

ARTmovement är en religiöst och politisk obunden organisation som möjliggör konstnärliga möten mellan människor med olika erfarenheter och bakgrunder. Det gör vi genom att erbjuda kreativa workshops, besöker ateljéer, utställningar eller går på stadsvandringar. 

Vi arbetar participatoriskt och samskapar även konst i det offentliga rummet för att synliggöra medborgarnas röster. Med inspiration av olika konstutövare jobbar vi med olika medium, där deltagarna utifrån sin egen berättelse skapar verk tillsammans, som sen ställs ut i en gemensam utställning. Det kollektiva skapandet gör att vi lär oss av varandra och skapar ett mer tolerant och öppet samhälle.  

För att vara så tillgängliga som möjligt, så arbetar vi mobilt och finns vi på olika platser i Sverige, främst Stockholmsregionen.

Vill ni veta mer maila oss på info@artmovement.se

ARTmovement har sedan 2015 arbetat för att möjliggöra integration via konsten. Vi har hittills arbetat med platser som CFF (Centrum för fotografi), Mäster Olofsgården, Galleri Bellman, Galleri Detroit, Galleri ID, Konstskolan Basis, Kulturhuset LAVA, Kungliga konsthögskolan, Konstfack, Miljöverkstan Flaten, Moderna Museet, Naturhistoriska Riksmuséet, Skarpnäcks Kulturhus, Kista Ungdomsgård, Arena 29 (Göteborg) och Olle Olsson Hagalund. Några av våra samarbeten: Färgfabriken, Trafikkontoret, Kompis Sverige, Kapsylen, Basis Konstskola, Stockholm Konst, Östberga Kulturhus, Kulturförvaltningen, Kista-Rinkeby Stadsdelsförvaltning, Norrmalms Stadsdelsförvaltning och Stockholms stad.  

_______________________________

bottom of page